ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυρισμοί της Τουρκίας δεν συνάδουν με την ανάλυση των ΗΠΑ, είπε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα

Οι ισχυρισμοί της Τουρκίας δεν συνάδουν με την ανάλυση των ΗΠΑ, είπε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα

Τη θέση ότι οι διεκδικήσεις της Τουρκίας, όπως αποτυπώνονται στο μνημόνιο συνεργασίας Άγκυρας-Τρίπολης, διαφέρουν από την ανάλυση των ΗΠΑ αλλά και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι η νομική άποψη των ΗΠΑ, κατόπιν της μελέτης του κειμένου της συμφωνίας, είναι ότι «οι ισχυρισμοί της τουρκικής κυβέρνησης για τις διεκδικήσεις των θαλάσσιων ζωνών και συγκεκριμένα για τις υφαλοκρηπίδες διαφέρουν από τη νομική μας ανάλυση και από τη νομική ανάλυση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που αφορά το καθεστώς των νησιών».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «τα κατοικημένα νησιά ως ζήτημα του εθιμικού διεθνούς δικαίου δικαιούνται την ίδια μεταχείριση με τα ηπειρωτικά εδάφη».

Ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε ότι οι «μονομερείς διακηρύξεις που παραβλέπουν τις θέσεις των κρατών που επηρεάζονται, στην προκειμένη περίπτωση της Αιγύπτου και της Ελλάδας», δεν είναι ορθός τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων.

Παράλληλα, ανέδειξε την άποψη των ΗΠΑ ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα πρέπει να αντιπροσωπεύει μια ζώνη οικονομικής συνεργασίας και ευκαιριών. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, θα πρέπει να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό νέων πλαισίων συνεργασίας και σε αυτό το πλαίσιο οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πρωτοβουλίες τριμερών συνεργασιών στην περιοχή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top