ΚΥΠΡΟΣ: Το κράτος αλλάζει τα υπηρεσιακά οχήματα- «Παρουσιάζουν μηχανικά προβλήματα, έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα»

ΚΥΠΡΟΣ:  Το κράτος αλλάζει τα υπηρεσιακά οχήματα- «Παρουσιάζουν μηχανικά προβλήματα, έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα»

Η αντικατάσταση υπηρεσιακών οχημάτων του κράτους αποφασίστηκε έπειτα από τεχνοοικονομική μελέτη που ετοιμάστηκε το 2013. Κριτήρια για την αντικατάστασή τους ήταν η ηλικία των οχημάτων και ο μεγάλος αριθμός χιλιομέτρων που έχουν διανύσει, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 
Τα μεγάλα σε ηλικία οχήματα παρουσιάζουν κατά κανόνα σοβαρά μηχανικά προβλήματα με μεγάλο κόστος επιδιόρθωσης, καθώς και αυξημένο επίπεδο εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, προστίθεται.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, με την ψήφιση του Νόμου Ν.3(Ι)/2014 (Νόμος που προβλέπει περί της παροχής ορισμένων ωφελημάτων σε καθορισμένους δικαιούχους του κρατικού τομέα και του ευρύτερου κρατικού δημόσιου τομέα), καθορίστηκε ότι «ο κυβισμός της μηχανής των καινούριων οχημάτων που αγοράζονται δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2000 κυβικά εκατοστά, ενώ καθορίστηκε και το επιτρεπτό επίπεδο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».
 
Σε αυτό το πλαίσιο κρίθηκε αναγκαία η αγορά καινούργιων οχημάτων (όχι λιμουζίνες), όπως αναφέρεται,από τη μια για την κάλυψη νέων αναγκών και από την άλλη για την απόσυρση υφιστάμενων οχημάτων που κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω μεγάλης ηλικίας και με ψηλές εκπομπές σε ρύπους.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE