ΚΥΠΡΟΣ: Το κράτος αλλάζει τα υπηρεσιακά οχήματα- «Παρουσιάζουν μηχανικά προβλήματα, έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα»

ΚΥΠΡΟΣ:  Το κράτος αλλάζει τα υπηρεσιακά οχήματα- «Παρουσιάζουν μηχανικά προβλήματα, έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα»

Η αντικατάσταση υπηρεσιακών οχημάτων του κράτους αποφασίστηκε έπειτα από τεχνοοικονομική μελέτη που ετοιμάστηκε το 2013. Κριτήρια για την αντικατάστασή τους ήταν η ηλικία των οχημάτων και ο μεγάλος αριθμός χιλιομέτρων που έχουν διανύσει, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 
Τα μεγάλα σε ηλικία οχήματα παρουσιάζουν κατά κανόνα σοβαρά μηχανικά προβλήματα με μεγάλο κόστος επιδιόρθωσης, καθώς και αυξημένο επίπεδο εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, προστίθεται.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, με την ψήφιση του Νόμου Ν.3(Ι)/2014 (Νόμος που προβλέπει περί της παροχής ορισμένων ωφελημάτων σε καθορισμένους δικαιούχους του κρατικού τομέα και του ευρύτερου κρατικού δημόσιου τομέα), καθορίστηκε ότι «ο κυβισμός της μηχανής των καινούριων οχημάτων που αγοράζονται δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2000 κυβικά εκατοστά, ενώ καθορίστηκε και το επιτρεπτό επίπεδο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».
 
Σε αυτό το πλαίσιο κρίθηκε αναγκαία η αγορά καινούργιων οχημάτων (όχι λιμουζίνες), όπως αναφέρεται,από τη μια για την κάλυψη νέων αναγκών και από την άλλη για την απόσυρση υφιστάμενων οχημάτων που κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω μεγάλης ηλικίας και με ψηλές εκπομπές σε ρύπους.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ετοιμότητα εκφράζει η Κύπρος για επανενεργοποίηση θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς Γάζα

Ετοιμότητα εκφράζει η Κύπρος για επανενεργοποίηση θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς Γάζα

Η λύση δύο κρατών είναι «ο μόνος δρόμος προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή» και «δεν υπάρχει εναλλακτική», δήλωσε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Μαρία Μιχαήλ, μιλώντας την Τρίτη κατά τη Διεθνή Διάσκεψη για το Παλαιστινιακό, στη Νέα Υόρκη, και ευχαρίστησε τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία για την πρωτοβουλία σύγκλησής της. Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου για επανενεργοποίηση της θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE