Το Ανώτατο έκανε δεκτή την έφεση του Γ. Εισαγγελέα για Ζολώτα και Φόλε

Το Ανώτατο έκανε δεκτή την έφεση του Γ. Εισαγγελέα για Ζολώτα και Φόλε

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεση που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία είχε διακοπεί η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε στην υπόθεση Focus.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε στις 7/8 τη διακοπή της δίκης για τους δύο κατηγορούμενους και την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν λόγω κατάχρησης της δικαστικής διαδικασίας από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής.

Το τριμελές Εφετείο, με ομόφωνη απόφαση του, ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε καμιά καταχρηστική συμπεριφορά εκ μέρους των διωκτικών αρχών. Το Ανώτατο έκρινε, επίσης, ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν ενήργησε με κακή πίστη και ούτε επηρεάστηκαν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.   

«Η έφεση επιτρέπεται. Η πρωτόδικη απόφαση ακυρώνεται. Οι κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων επαναφέρονται», σημειώνει το Δικαστήριο.

Ο Μιχάλης Ζολώτας αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν αδικήματα συγκάλυψης κατά παράβαση του περί Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου, ενώ ο Μιχάλης Φόλε αντιμετώπιζει κατηγορίες που αφορούν αδικήματα συναλλαγών που υποδηλώνουν διαφθορά, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, ενεργούς δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE