Ευρωπαϊκό χαστούκι στην Τουρκία: «Δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας»

Ευρωπαϊκό χαστούκι στην Τουρκία: «Δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας»

 Τα συμπεράσματά της, για πρώτη φορά μετά την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, παρουσίασε η Σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω προσχεδίου τριών κατευθύνσεων.

Πρώτο, σημείο είναι πως το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών. Δεύτερον, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της θάλασσας και τρίτον, δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη.

Επιπλέον στο προσχέδιο εκφράζεται η στήριξη και η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  προς την Ελλάδα, ενώ αναφορά γίνεται στις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επιβεβαιώνονται επίσης τα προηγούμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων αλλά και της Συνόδου Κορυφής, τα οποία ξεκίνησαν την συζήτηση για μέτρα και κυρώσεις κατά της οντοτήτων ή φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Λευκωσία και Ηνωμένα ΄Εθνη προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη διευρυμένη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη περί τα τέλη Ιουλίου, με την προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεχίζει τις επισκέψεις και τις επαφές της, στις εγγυήτριες δυνάμεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE