Την επανασύσταση του Συνεργατισμού ζήτά ο Ζ. Κουλίας- Έγιναν πράγματα «κραυγαλέα και απαράδεκτα»

Την επανασύσταση του Συνεργατισμού ζήτά ο Ζ. Κουλίας- Έγιναν πράγματα «κραυγαλέα και απαράδεκτα»

Την επανασύσταση του Συνεργατισμού ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος είπε πως όση ζημιά υπέστη ο κυπριακός λαός από το κλείσιμο των άλλων τραπεζών, τόση υπέστη και με κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Σε ομιλία του ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Κουλίας είπε ότι η βουλή πέρασε νομοθεσίες «κάτω από απειλές και εκβιασμούς», σημειώνοντας πως πρέπει επιτέλους η Βουλή να αλλάξει κατεύθυνση και να διορθώσει όσα απαράδεκτα έχουν γίνει.

Όπως είπε, η απόφαση για το κλείσιμο του Συνεργατισμού έχει καταστρέψει και άλλο την οικονομία, για να προσθέσει ότι «όση ζημιά πάθαμε από το κλείσιμο των άλλων τραπεζών, πάθαμε ακριβώς το ίδιο, με κλείσιμο του Συνεργατισμού».

«Πρέπει ο Συνεργατισμός να επανασυσταθεί. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει η αγροτική μας οικονομία», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην κυπριακή οικονομία, είπε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά και αυτά τα 12 χρόνια περάσαμε τραγικές ώρες και συνεχίζουμε να περνούμε».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε πως «το ‘74 αυτό ο τόπος πέρασε τραγικές στιγμές, αλλά παρόλα αυτά ο κυπριακός λαός ανασκουμπώθηκε, έκανε μια τεράστια υπερπροσπάθεια και δεν έχασε ούτε ένας πολίτης ένα γρόσι», για να συμπληρώσει ότι επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έγιναν πράγματα «κραυγαλέα και απαράδεκτα».

Διερωτήθηκε που έχει ακουστεί ξανά να κουρεύεται ο κόσμος και να παίρνεις τα λεφτά των βιοπαλαιστών εν ονόματι των Τραπεζών;

«Στην Κύπρο οι τράπεζες είναι ιερές αγελάδες. Αφού φύγαμε από τα μνημόνια, αφού καταφέραμε να πετά η οικονομία τον ΥΠΟΙΚ γιατί τον αλλάξετε; Πρέπει να λέμε τα πράγμα τα με το όνομα τους», ανέφερε.

Εξάλλου, ευχήθηκε στο νέο Υπουργό να αντιληφθεί πως πρέπει να αλλάξουμε ρότα, διότι αυτός ο κόσμος υποφέρει νυχθημερόν.
Σε σχέση με το δικαστικό σύστημα, είπε ότι «όλο το δικαστικό σύστημα εργάζεται για τις τράπεζες», για να προσθέσει πως «η δικαιοσύνη κάπου έχει λοξοδρομήσει».

Απευθυνόμενος στον ΔΗΣΥ, είπε πως το πιο σημαντικό εργαλείο της δημοκρατίας είναι η αντιπολίτευση, για να σημειώσει ότι «όταν σας κάνουν κριτική να μην σας κακοφαίνεται, αφού η  κριτική γίνεται για να διορθώνονται τα πράγματα».

 

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE