Τμ. Μετεωρολογίας: Τα χιόνια ήρθαν για να μείνουν – Η πρόγνωση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου

Τμ. Μετεωρολογίας: Τα χιόνια ήρθαν για να μείνουν – Η πρόγνωση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ την Πέµπτη 12/12 αναµένεται βαροµετρικό χαµηλό.

Την Τρίτη 10/12, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και το απόγευµα και µεµονωµένες καταιγίδες τοπικά, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί παροδικά χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε Τρίτη 10/12, ο καιρός θα παραµείνει κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά αργότερα τοπικά µέχρι µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στα ορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη 11/12, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά κυρίως συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιονόνερο. Την Πέµπτη 12/12, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές κατά διαστήµατα και µεµονωµένες καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται παροδική χιονόπτωση. Την Παρασκευή 13/12, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες και χιονόνερο ή ελαφρά χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη 11/12 και την Πέµπτη 12/12, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Παρασκευή 13/12 αναµένεται µικρή άνοδος για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE