Σ. Μισιέλ και Ν. Αναστασιάδης τα είπαν τηλεφωνικώς - Σειρά θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΣ

Σ. Μισιέλ και Ν. Αναστασιάδης τα είπαν τηλεφωνικώς - Σειρά θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΣ

Σειρά θεμάτων, που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, συζήτησαν τη Δευτέρα(9/12) τηλεφωνικώς ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισιέλ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος,  ανέφερε ότι μεταξύ άλλων, συζήτησαν για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, την Κλιματική Αλλαγή, το Brexit, το Μεταναστευτικό και θέματα που αφορούν στην Ευρωζώνη.

«Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση επεκτάθηκε και στις έκνομες ενέργειες, στις οποίες προβαίνει η Τουρκία, καθώς και στο πρόσφατο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου μνημόνιο συναντίληψης Λιβύης και Τουρκίας, θέμα που, όπως γίνεται αντιληπτό, αναμένεται να απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», είπε ο κ. Κούσιος .

Εξάλλου, αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επισκεφθεί την Κύπρο στις αρχές του νέου έτους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Επαφές στην Κύπρο, μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και οι Πρόεδροι των πολιτικών ομάδων, ενόψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων θα έχουν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE