Τσαβούσογλου: Δεν είναι νόμιμο να συναντηθεί η Ελλάδα με τον Χαφτάρ

Τσαβούσογλου: Δεν είναι νόμιμο να συναντηθεί η Ελλάδα με τον Χαφτάρ

Δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνει η Ελλάδα, για παράδειγμα να συναντηθεί με τον Χαφτάρ(Πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής), δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αφγανό ομόλογο του.

 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η συμφωνία με τη Λιβύη πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ισχυρίστηκε πως αυτό που κάνει η Ελλάδα, όπως το να συναντηθεί με τον Χαφτάρ, δεν είναι νόμιμο. Όπως είπε, η μόνη νόμιμη κυβέρνηση τώρα στη Λιβύη είναι αυτή του Σαρράζ στην Τρίπολη και εάν η Ελλάδα επιθυμεί να κάνει κάτι με αυτούς θα πρέπει να πάει στην Τρίπολη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ακόμη ότι "διαλύσαμε ένα μεγάλο παιχνίδι, στέλνοντας αρχικά τα πλοία μας πέριξ της Κύπρου, στις περιοχές που η ‘τδβκ’ είχε εκδώσει άδειες, έξω από την υφαλοκρηπίδα μας. Δεν περίμεναν τέτοια κίνηση από την Τουρκία, οι ισορροπίες άλλαξαν, υπάρχει μεγάλος πανικός", ισχυρίστηκε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE