Νέες συλλήψεις για την υπόθεση των εικονικών γάμων – 13 περιπτώσεις σε συγκεκριμένο Δημαρχείο

Νέες συλλήψεις για την υπόθεση των εικονικών γάμων – 13 περιπτώσεις σε συγκεκριμένο Δημαρχείο

Σε δύο νέες συλλήψεις προσώπων, ηλικίας 43 και 32 χρόνων,  προχώρησε την Κυριακή 08/12, η Αστυνομία σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις καταρτισμού πλαστών εγγράφων με σκοπό την υποβοήθηση υπηκόων τρίτων χωρών να παραμείνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Αστυνομία προχώρησε στη διερεύνηση των υποθέσεων μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που ανέφεραν ότι, σε 13 περιπτώσεις τέλεσης γάμων μεταξύ ευρωπαίων υπηκόων και υπηκόων τρίτων χωρών, που πραγματοποιήθηκαν σε συγκεκριμένο δημαρχείο, τα συμβόλαια εργασίας που κατατέθηκαν στους προσωπικούς τους φακέλους, με τα οποία εξασφάλιζαν την εγγραφή τους, είναι πλαστά.

Από τις εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 27 προσώπων, μεταξύ των οποίων και οι 43χρονος και 32χρονος. Οι δύο τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το απόγευμα χθες, από μέλη της Αστυνομίας, στην Λευκωσία και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση, βάσει Δικαστικών διαταγμάτων, ακόμη έξι πρόσωπα, τρεις γυναίκες, ηλικίας 33, 27 και 19 χρόνων και τρεις άνδρες, ηλικίας 47, 25 και 24 χρόνων.

Εναντίον των συλληφθέντων διερευνώνται υποθέσεις καταρτισμού και κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων με σκοπό την υποβοήθηση υπηκόων τρίτων χωρών να παραμείνουν στη Δημοκρατία - εξασφάλισης εγγραφής και απόπειρας εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις – νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας παραμένουν ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE