Διεθνές συνέδριο διαμεσολαβητών διοργανώνει η Επίτροπος Διοικήσεως

Διεθνές συνέδριο διαμεσολαβητών διοργανώνει η Επίτροπος Διοικήσεως

Διεθνές συνέδριο με θέμα “The Venice Principles in strengthening the Ombudsman Institutions”, διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη (10/12), στη Λευκωσία η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβητών Μεσογείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι Αρχές της Βενετίας, όπως αυτές υιοθετήθηκαν από την «Επιτροπή της Βενετίας» του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Μάρτιο του 2019 και οι οποίες αποτελούν την κωδικοποίηση ενός συνόλου συνταγματικών και νομικών Αρχών αποκλειστικά για το θεσμό των διαμεσολαβητών, που αποσκοπούν στην ενίσχυση του ρόλου τους και στην προστασία τους από έξωθεν απειλές και παρεμβάσεις που πλήττουν την ανεξαρτησία τους.
 
Στο Συνέδριο, εκτός από τους Διαμεσολαβητές της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μεσογείου, συμμετέχουν ο Πρόεδρος και μέλη του International Ombudsman Institute, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Επιτροπής της Βενετίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και περίπου 40 σύνεδροι από τους διαμεσολαβητές διεθνώς.
 
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής της Βενετίας και θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2019, από τις 09:30 μέχρι τις 16:00, στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

BEST OF TOTHEMAONLINE