Υπ. Δικαιοσύνης: Μιλά για «ατυχείς συγκυρίες» και «μπέρδεμα» για την ταυτοποίηση στο παιχνίδι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ

Υπ. Δικαιοσύνης: Μιλά για «ατυχείς συγκυρίες» και «μπέρδεμα» για την ταυτοποίηση στο παιχνίδι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ

Για «ατυχείς συγκυρίες» και για «μπέρδεμα» έκανε σήμερα λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης αναφορικά με τη διαδικασία ταυτοποίησης που ακολουθήθηκε σε σχέση με το παιχνίδι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ.  

Σε δηλώσεις μετά την ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ο κ. Σαββίδης είπε ότι έκρινε αναγκαία τη σύγκληση της σύσκεψης «για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε σχέση με το παιχνίδι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ και για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αρμοδίους να καταθέσουν τις απόψεις τους αναφορικά με τα κενά που ενδεχομένως υπήρξαν ή και που υπάρχουν καθώς επίσης και τα μέτρα που απαιτούνται για διόρθωση των κενών αυτών».

«Το παιχνίδι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ ήταν μια σοβαρή δοκιμασία στην οποία ο θεσμός ενεργοποιήθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση. Πρέπει να πω ότι μας στενοχωρεί όλους η οποιαδήποτε ταλαιπωρία του οποιουδήποτε ανθρώπου από τις διαδικασίες εφαρμογής του μέτρου της Κάρτας Φιλάθλου», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι «έχοντας ακούσει όλες τις πλευρές έχουμε διαμορφώσει άποψη για το τι συνέβη στην παρούσα υπόθεση. Φαίνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε από δυο παράλληλες διαδικασίες αναζήτησης και ταυτοποίησης προσώπων που ασκήθηκαν νόμιμα από δύο διαφορετικούς φορείς», κάνοντας λόγο για «μπέρδεμα».

«Σίγουρα φαίνεται ότι υπήρξαν ορισμένες ατυχείς συγκυρίες όπως μπορεί να συμβεί σε κάθε περίπτωση που ένα νέο μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή και είναι ευθύνη όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία να διασφαλίσουν ότι παρόμοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον» είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

Συνάντηση της ΕΕ με την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου, για να συζητηθούν η προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό και ενδεχόμενη πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την προσέλευσή του την Παρασκευή το πρωί για τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE