Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση μισής ώρας είχαν στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 
Η συνάντηση δεν είχε προαναγγελθεί. Προηγήθηκε του γεύματος που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στους ηγέτες των οκτώ χωρών-μελών που καλύπτουν το στόχο των αμυντικών δαπανών, περιλαμβανομένου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τη σημασία της εκπλήρωσης από την Τουρκία των δεσμεύσεών της έναντι της Συμμαχίας, την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών τους δεσμών με τόνωση του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, περιφερειακές προκλήσεις ασφαλείας και την ενεργειακή ασφάλεια».
 
Τούρκος αξιωματούχος έκανε λόγο για «πολύ παραγωγική» συνάντηση. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Άμυνας της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Άμεσα και με αποφασιστικότητα αντέδρασε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δήλωσε την Τρίτη, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα είναι η εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Κισσόνεργα ύψους €14,7 εκατ., έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είπε.

BEST OF TOTHEMAONLINE