Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος
Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου.
Οι ένοπλοι διέφυγαν μετά την επίθεση και μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όπως είπε ο Σοχράμπ Καντέρι, ένα μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Νανγκαρχάρ.
Το θύμα, ο δρ. Τέτσου Νακαμούρα, ο επικεφαλής της ΜΚΟ Peace Japan Medical Services, ασχολούνταν με έργα ανοικοδόμησης στους τομείς της άρδευσης και της γεωργίας της χώρας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ο Νακαμούρα, ο ιδρυτής της οργάνωσης αυτής και γιατρός, είχε τραυματιστεί σοβαρά και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.
"`Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Τζαλαλαμπάντ, αποφασίστηκε η μεταφορά του μέσω της Μπαγκράμ--μιας αεροπορικής βάσης βορείως της Καμπούλ--αλλά κατέληξε ευρισκόμενος στο αεροδρόμιο της Τζαλαλαμπάντ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Αταουλάχ Κογιάνι. Από την επίθεση σκοτώθηκαν πέντε Αφγανοί που συνόδευαν τον Νακαμούρα.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις