Έπιασε την κατηφόρα η τιμή του «μαύρου χρυσού» – Στα 56,73 δολάρια το βαρέλι

Έπιασε την κατηφόρα η τιμή του «μαύρου χρυσού» – Στα 56,73 δολάρια το βαρέλι

Την ώρα που αυξάνονται οι ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, γεγονός που αναμένεται να επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει σε εξαγωγές πετρελαίου, η τιμή του "μαύρου χρυσού" υποχωρεί στις ασιατικές αγορές, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Στις 06:08 ώρα Ελλάδας, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ κατέγραψε απώλειες 37 σεντς και διαμορφώθηκε στα 56,73 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 50 σεντς στα 49,59 δολάρια το βαρέλι.

Παρότι η παραγωγή αμερικανικού αργού μειώθηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο, τα αποθέματα του προϊόντος συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της μειωμένης ζήτησης. "Δεν περιμένω τίποτα περισσότερο παρά μια γενική δήλωση προθέσεων για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις" σχολίασε ο Σκοτ Λούκας, αναλυτής με ειδίκευση στο Ιράν και τη Συρία. Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα παρατείνει την αβεβαιότητα στην αγορά πετρελαίου δεδομένου ότι θα παραμείνει άγνωστο το εάν και πότε η χώρα θα αρχίσει τις εξαγωγές "μαύρου χρυσού".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.