Τις ενέργειες και συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου

Τις ενέργειες και συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου

Τις ενέργειες Τουρκίας και Λιβύης, όπως και την πρόσφατη συμφωνία τους που προβλέπει ότι θα εργαστούν για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στο Κάιρο, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σαμέχ Ελ-Σούκρι.


Οι διαβουλεύσεις Δένδια – Ελ-Σούκρι και των αντιπροσωπειών των δύο χωρών διήρκησαν  μίαμιση ώρα.

Η κατ΄ ιδίαν συνάντηση τους, διήρκεσε 45 λεπτά.
Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν το πώς οι δύο χώρες θα αντιδράσουν στις ενέργειες Τουρκίας - Λιβύης και την πρόσφατη συμφωνία τους.

Τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Πολιτικός Διευθυντής Κυριάκος Λουκάκης, ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο Νίκος Γαριλίδης, ο Διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου Γιάννης Τσαούσης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς και ο Πολιτικός Διευθυντής Κυριάκος Λουκάκης.

Ο κ. Δένδιας θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE