Ενας Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη

Ενας Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη

Ενας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το Σάββατο 30 /11 από ισραηλινά πυρά στο χωριό Μπέιτ κουα κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ισραηλινοί στρατιώτες, που πραγματοποιούσαν μια "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" στην περιοχή, εντόπισαν τρεις Παλαιστίνιους που έριχναν βόμβες μολότοφ σε ισραηλινό όχημα σε κοντινό δρόμο, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

 
Οι στρατιώτες πυροβόλησαν και πέτυχαν έναν από τους Παλαιστίνιους, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Οι άλλοι δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε ανάκριση. Το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έλαβε γνώση ότι "ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε (...) αφού οι δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ εναντίον του στο Μπέιτ κουα, νότια της Χεβρώνας" , κατονομάζοντας το θύμα ως τον 18χρονο Μπαντάουι Μασάλμα. Το παλαιστινιακό χωριό Μπέιτ κουα βρίσκεται κοντά στον οικισμό Νεχογκότ, νοτιοδυτικά της Χεβρώνας.
 
Περιστατικά συμβαίνουν τακτικά μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, όπου υπάρχουν πολλοί ισραηλινοί οικισμοί. Ενώ η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη συνεχίστηκε υπό όλες τις ισραηλινές κυβερνήσεις από το 1967, επιταχύνθηκε τα τελευταία χρόνια υπό την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και από τότε που ανήλθε στην εξουσία των ΗΠΑ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί ζουν σε οικισμούς στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι οικισμοί αυτοί δεν έχουν καμία "νομική βάση" και συνιστούν μια "κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου" σύμφωνα με το ψήφισμα 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 2016.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE