Πρόστιμο σε οδηγό που πάτησε χελώνα είδους που απειλείται με εξαφάνιση, στα Γκαλαπάγκος

Πρόστιμο σε οδηγό που πάτησε χελώνα είδους που απειλείται με εξαφάνιση, στα Γκαλαπάγκος

Οδηγός τουριστικού λεωφορείου καταδικάστηκε σε βαρύ πρόστιμο επειδή πάτησε μια χελώνα στα νησιά Γκαλαπάγκος, ανακοίνωσαν την Παρασκευή 29/11 οι αρχές προστασίας του περιβάλλοντος στο αρχιπέλαγος αυτό του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό.


Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα «να καταστραφεί μερικώς το καβούκι μιας θηλυκής χελώνας του είδους Chelonoidis porteri», διευκρίνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Πάρκο των Γκαλαπάγκος (PNG).

Καθώς το θύμα ανήκει σε προστατευόμενο είδος, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση, στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 11.347,20 δολαρίων (περίπου 10.300 ευρώ), πρόσθεσε το PNG.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος βρίσκονται 1.000 χιλιόμετρα ανοιχτά του Ισημερινού και συνιστούν ένα μοναδικό φυσικό καταφύγιο. Δεκάδες είδη είναι ενδημικά στα νησιά αυτά και η μελέτη τους χρησίμευσε στον Αγγλο φυσιοδίφη Κάρολο Δαρβίνο να αναπτύξει τη γνωστή θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Πύρινη κόλαση η ορεινή Λεμεσός: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστη καταστροφή

Σε τραγωδία τεραστίων διαστάσεων εξελίχθηκε, με ανυπολόγιστη μέχρι στιγμής καταστροφή, ο πύρινος εφιάλτης που μαίνεται στην ορεινή Λεμεσό, αφήνοντας πίσω της μέχρι στιγμής ένα νεκρό. Ο νεκρός είχε εντοπιστεί σε όχημα στον δρόμο Λάνιας-Άλασσας, στην περιοχή όπου μαίνεται η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που κατακαίει περισσότερα από δεκατρία χωριά της ορεινής Λεμεσού. Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης, έσπευσαν στο Κέντρο Συντονισμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. 

BEST OF TOTHEMAONLINE