NATO: Στο 2,28% του ελληνικού ΑΕΠ ανήλθαν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας το 2019

NATO: Στο 2,28% του ελληνικού ΑΕΠ ανήλθαν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας το 2019

Στο 2,28% του ελληνικού ΑΕΠ ανήλθαν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΝΑΤΟ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας στο Λονδίνο. Η Ελλάδα είναι μια από τις 9 μόλις χώρες της συμμαχίας που εκπληρώνουν το συγκεκριμένο κριτήριο, ενώ η Τουρκία βρίσκεται κάτω του στόχου με 1,89% του δικού της ΑΕΠ.

Αντιθέτως η Ελλάδα κατευθύνει μόλις το 12,3% αυτού του κονδυλίου προς τους εξοπλισμούς (το υπόλοιπο είναι κυρίως μισθοί και συντάξεις) ενώ η Τουρκία με 38,6% κατέχει την 4η θέση ανάμεσα στα 16 Κράτη Μέλη που πληρούν το συγκεκριμένο κριτήριο.

 Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE