Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Γιασουχίρο Νακασόνε

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Γιασουχίρο Νακασόνε

Ο άλλοτε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιασουχίρο Νακασόνε πέθανε σε ηλικία 101 ετών, μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, δεκαετίες έπειτα από μια θητεία κατά τη διάρκεια της οποίας καλλιέργησε στενή σχέση με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν κι ενεπλάκη σε σφοδρή σύγκρουση με τη γραφειοκρατία της ασιατικής χώρας στην προσπάθειά του να προωθήσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Νακασόνε, πρωθυπουργός από το 1982 ως το 1987, αύξησε το κύρος και την επιρροή της χώρας του μεν αλλά δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας όπως ονειρευόταν την αναθεώρηση του ειρηνιστικού μεταπολεμικού ιαπωνικού Συντάγματος - ουσιαστικά καταρτίστηκε καθ` υπαγόρευση των ΗΠΑ - προκειμένου να αλλάξει η εντολή των ένοπλων δυνάμεων ώστε το Τόκιο να διαδραματίζει πιο ενεργό ρόλο σε διεθνές επίπεδο.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα τοποθέτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού - «Βρήκαμε τη χρυσή τομή, είναι σεβαστή η κάθε φιλοσοφία»

Νέα τοποθέτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού - «Βρήκαμε τη χρυσή τομή, είναι σεβαστή η κάθε φιλοσοφία»

Βρήκαμε τη χρυσή τομή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει για τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μαρίνος Μουσιούττας, την Παρασκευή, απαντώντας στις ανακοινώσεις των κοινωνικών εταίρων που αντέδρασαν στην απόφαση.

BEST OF TOTHEMAONLINE