Από τη Γαλλία στη Γεωργία η σκυτάλη της Προεδρίας του ΣτΕ

Από τη Γαλλία στη Γεωργία η σκυτάλη της Προεδρίας του ΣτΕ

Η «σκυτάλη» της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, παραδόθηκε σήμερα από τη Γαλλία στη Γεωργία, παρουσία εκπροσώπων από τα 47 κράτη-μέλη του Οργανισμού.

 
Η Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, υπεύθυνη για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Amélie de Montchalin, έκανε μια επισκόπηση των επιτευγμάτων της χώρας της, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών, David Zalkaliani, Υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, παρουσίασε τις προτεραιότητες της Γεωργιανής Προεδρίας που θα διαρκέσει έξι μήνες.
 
Αυτές οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τη δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά, καθώς και την ενίσχυση της δημοκρατίας μέσω της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της δέσμευσης των νέων

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.