O οίκος Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση τεσσάρων Ελληνικών τραπεζών

O οίκος Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση τεσσάρων Ελληνικών τραπεζών

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch την Τετάρτη.

Oπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, η αξιολόγηση των Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, διαμορφώνεται, πλέον, στο CCC από B- που ήταν πριν, ενώ παράλληλα υπήρξε «αφαίρεσή» τους από καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης (Rating Watch Negative).

H κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, μετά και την αντίστοιχη υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, στην οποία προέβη ο οίκος την περασμένη εβδομάδα και που αντικατοπτρίζει τις ασθενείς οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας και τις πιέσεις για τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα καθώς αναμένονται εκροές καταθέσεων που πιθανόν να συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί μια συμβιβαστική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.