Η Μόσχα καλεί τους Σύρους Κούρδους να ενταχθούν στον συριακό στρατό

Η Μόσχα καλεί τους Σύρους Κούρδους να ενταχθούν στον συριακό στρατό

Η Ρωσία, ο βασικός στρατιωτικός υποστηρικτής της συριακής κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κάλεσε τους Σύρους Κούρδους μαχητές να ενταχθούν στον συριακό στρατό.

«Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο», τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, σημειώνοντας πως η Μόσχα βρίσκεται σε επαφή με «όλες τις πλευρές» σε μια προσπάθεια να εγγυηθεί την ειρήνη με βάση «τον σεβασμό στην κυριαρχία της Συρίας».

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση του περασμένου μήνα στη βορειοανατολική Συρία εξανάγκασε την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) να απομακρυνθούν από μια λωρίδα εδάφους στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Ρωσία συμφώνησε με την Τουρκία να μοιράσει τον έλεγχο σε τμήματα της βόρειας Συρίας ώστε να αποτρέψει την Άγκυρα να συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν λάβει τον έλεγχο σε κάποιες περιοχές που εγκατέλειψαν οι κουρδικές δυνάμεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

Στη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας στοχεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΥΠΥ, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στη Λακατάμια την Τρίτη, μετά την τέλεση των εγκαινίων του.

BEST OF TOTHEMAONLINE