Υπ.Δικαιοσύνης: Σημαντικές οι τοπικές συλλογικότητες

Υπ.Δικαιοσύνης: Σημαντικές οι τοπικές συλλογικότητες

Στον πολύπλευρο και σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίζουν οι τοπικές συλλογικότητες μπορούν να διαδραματίσουν, μέσω των δράσεων τους, στις σύγχρονες κοινωνίες, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης.
 

Σε χαιρετισμό του στον 36ο ετήσιο χορό του Αθλητικού Σωματείου «Δάφνη» Τρούλλων, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι οι τοπικές συλλογικότητες αποτελούν τον κατεξοχήν θεσμό που μπορεί, είτε αυτοβούλως είτε σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο ή και με άλλους φορείς, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια πολιτιστική και κοινωνική πολιτική βασισμένη στις τοπικές και τις κοινωνικές πραγματικότητες.
 
«Οι τοπικές συλλογικότητες μπορούν με στοχευμένες παρεμβάσεις, να συμβάλουν ώστε να φθάσει ο πολιτισμός και η παιδεία σε κάθε γειτονιά και σε κάθε κοινωνική ομάδα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, αυτό ακριβώς είναι που το Σωματείο «Δάφνη», για πάνω από μισό αιώνα πράττει, διαδραματίζοντας σημαντικότατο ρόλο στα δρώμενα της περιοχής.

Εξέφρασε την ικανοποίηση και τον θαυμασμό του για την πολυσχιδή εμπλοκή του Σωματείου στα κοινά με δράσεις όπως το ποδοσφαιρικό τμήμα, το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, χορευτικό συγκρότημα, θεατρικός όμιλος, χορωδία, μπάντα, κοινωνικές δραστηριότητες.

«Δράσεις που ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη, και ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή και τη διά βίου παιδεία», κατέληξε.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Η αναμονή για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης παρατείνεται, καθώς παρά τις προσδοκίες για ανακοινώσεις εντός της ημέρας, αυτές τελικά μετατίθενται για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, προχωρώντας στις τελικές του αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE