Το Βερολίνο χαιρετίζει την επανέναρξη της διαδικασίας για το Κυπριακό

Το Βερολίνο χαιρετίζει την επανέναρξη της διαδικασίας για το Κυπριακό

To Βερολίνο τάσσεται υπέρ της επανέναρξης της διαδικασίας για το Κυπριακό, δεν θα συμμετέχει όμως στη διαδικασία της τριμερούς στη γερμανική πρωτεύουσα την ερχόμενη Δευτέρα (25/11) και θα παρέχει μόνον τεχνική και οικονομική υποστήριξη.

Όπως δήλωσε στην κυβερνητική ενημέρωση ο εκπρόσωπος  του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Κρίστοφερ Μπούργκερ, «η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της επανέναρξης της υπό την καθοδήγηση του ΟΗΕ διαδικασίας σχετικά με το Κυπριακό. Για τον λόγο αυτό, στηρίζουμε έπειτα από αίτημα του ΟΗΕ την τριμερή συνάντηση του ΓΓ με τους δύο Κύπριους ηγέτες των κοινοτήτων στο Βερολίνο, τη Δευτέρα, με τεχνική και οικονομική στήριξη», ανέφερε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο ρόλος της Γερμανίας θα περιορισθεί μόνον σε θέματα εθιμοτυπίας, ασφάλειας και συνεννόησης με τις τοπικές αρχές, ενώ αναφορικά με τις προσδοκίες της γερμανικής πλευρά, ο ίδιος απάντησε πως «επειδή δεν συμμετέχουμε απευθείας, μου είναι δύσκολο να εκφράσω προσδοκίες από γερμανικής πλευράς».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες, θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη και με τη Γερμανιδα Καγκελάριο `Αγκελα Μέρκελ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE