Συμμετοχή Προέδρου Δημοκρατίας στο εκλογικό συνέδριο του ΕΛΚ

Συμμετοχή Προέδρου Δημοκρατίας στο εκλογικό συνέδριο του ΕΛΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, όπου συμμετέχει στις εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στο Συνέδριο διεξάγονται σήμερα και αύριο (Τετάρτη και Πέμπτη 20-21/11) εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και Αντιπροέδρων του ΕΛΚ.

Στη θέση του Προέδρου, αναφέρεται, αναμένεται να εκλεγεί χωρίς ανθυποψήφιο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ενώ υποψήφιος για θέση Αντιπροέδρου του ΕΛΚ είναι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Συνέδριο.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου ο Πρόεδρος είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισιέλ Μπαρνιέ.

Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο Συνέδριο με δική του παρέμβαση κατά τις εργασίες του Συνεδρίου.

Τον Πρόεδρο συνοδεύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE