Απότομη προσγείωση για την ΑΕΚ και… στραπάτσο!

Απότομη προσγείωση για την ΑΕΚ και… στραπάτσο!

Ήττα-πισωγύρισμα για την ΑΕΚ, που έχασε 75-79 από τη Ράστα Φέχτα στο ΟΑΚΑ και μπήκε τέλος στο νικηφόρο σερί της των 6 αγώνων!

Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της η ΑΕΚ!

Η «Ένωση» υποχρεώθηκε στην πρώτη ήττα της μετά από 6 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς έχασε 75-79 από τη Ράστα Φέχτα στο ΟΑΚΑ και υποχώρησε στο 4-2 στο Basketball Champions League.

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού, κάτι που αποτυπώνεται στον αριθμό των λαθών της (20). Συν τοις άλλοις, έδωσε πολλά δικαιώματα στους Γερμανούς στην τρίτη περίοδο (15-29 το επιμέρους σκορ), όταν και «χαλάρωσε» αμυντικά, με συνέπεια να γκρεμίσει ό,τι έχτιζε στο πρώτο μέρος.

Συγκλονιστικός -για ένα ακόμα παιχνίδι- ο Σαντ-Ρος, ο οποίος κρατούσε όρθια την ομάδα του και σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ πρόσθεσε 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα στη γεμάτη στατιστική του.

Το ματς
Με φόρα και την αυτοπεποίθηση στα ύψη μετά τις συνεχόμενες νίκες, η ΑΕΚ ξεκίνησε… φουριόζα το παιχνίδι και με ορθολογικές επιλογές στην επίθεση, απέκτησε προβάδισμα (10-7) στο πρώτο τετράλεπτο.

Μάλιστα, η ομάδα του Παπαθεοδώρου ξέφυγε ακόμα περισσότερο, αφού επωφελήθηκε από τη… χαλαρότητα της αντίπαλης άμυνας (16-9 στο 7’). Κάπου εκεί όμως η «Ένωση» υπέστη βραχυκύκλωμα και κόλλησε επιθετικά δίνοντας τη δυνατότητα στη Ράστα Φέχτα να επανέλθει: με buzzer beater τρίποντο του Ράισχελ, ισοφάρισε σε 18-18 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Οι Γερμανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου εκμεταλλευόμενοι τα αβίαστα λάθη των γηπεδούχων, που απώλεσαν τη συγκέντρωσή τους. Με σερί 9-0, η ομάδα του Καγιές πέρασε μπροστά με +4 (18-22 στο 13’).

Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου βελτίωσαν την απόδοσή τους και απάντησαν με 6-0 για να ανακτήσουν το προβάδισμά τους (24-22 στο 14’). Από ‘κει και πέρα, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (29-31 στο 18’).

Εντούτοις, στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου πήρε μπρος ο Λάνγκφορντ, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα του επιθετικά: με επιμέρους σκορ 11-2, η «Ένωση» πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας «αέρα» 7 πόντων (40-33).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ μπήκε… μουδιασμένα και δεν έχτισε στο προβάδισμά της. Με σερί 8-0, η Ράστα Φέχτα πέρασε μπροστά (40-41 στο 22’) και έδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε μέσω Σαντ-Ρος, με τον Κουβανό να κρατάει όρθια την ομάδα του (46-44 στο 23’). Το δεύτερο κομμάτι της τρίτης περιόδου ανήκε στους Γερμανούς, που κυριάρχησαν και εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα της «κιτρινόμαυρης» άμυνας: με επιμέρους σκορ 16-6, ξέφυγαν με +7 (55-62 στο 30’).

Το σόου της ομάδας του Καγιές συνεχίστηκε και στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Γουέινραϊτ να «εκτελεί» την ΑΕΚ και να φέρνει τους φιλοξενούμενους στο +11 (55-66 στο 31’).

Από την άλλη, ο Λάνγκφορντ ήταν εγκλωβισμένος στις αμυντικές δαγκάνες των αντιπάλων, που τον περιόρισαν σημαντικά με τα double-team τους. Αυτός που κρατούσε όρθια την «Ένωση» ήταν ο Σαντ-Ρος, ο οποίος την έφερε στο -5 (65-70) στα μισά της τέταρτης περιόδου.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κουβανός… πάλευε μόνος του και δεν είχε συμπαραστάτες. Οι Γερμανοί δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και μπήκαν στην τελική ευθεία έχοντας «αέρα» 8 πόντων (67-75 στο 38’).

Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου επιχείρησαν αντεπίθεση στο τελευταίο δίλεπτο, πλησίασαν σε απόσταση βολής (72-75 στο 39’), αλλά ένα μεγάλο τρίποντο του Ντι Λέο -στα 41 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε- «σκότωσε» την ΑΕΚ (72-78).

Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι κυριεύτηκαν από απογοήτευση και δεν είχαν τα κουράγια για να κυνηγήσουν κάτι εξωπραγματικό. Το τελικό 75-79 απέδωσε δικαιοσύνη και υποχρέωσε την «Ένωση» σε μια ήττα-πισωγύρισμα, πρώτη μετά από 6 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-33, 55-62, 75-79.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Τσάλμερς, Τολιόπουλος, Λάνγκφορντ 19 (6 ασίστ), Ματσιούλις 5, Βλ. Γιάνκοβιτς 9, Κακλαμανάκης, Χρυσικόπουλος 5, Γκίκας 5, Μαυροειδής, Σαντ-Ρος 21, Γιαννόπουλος, Σλότερ 11 (8 ριμπ.)

Ράστα Φέχτα (Καγιές): Ντι Λέο 7, Κραμπ, Κέσενς 6, Γιανγκ 11 (6 ριμπ.), Ινσίνγκερ, Φαν Σλούτεν, Χέρκενχοφ 2, Σίμπσον 10, Μέρφι 5, Γουέινραϊτ 16, Ράισχελ 5, Φαστούρια 17 (8 ριμπ.).

Πηγή: Sport-fm.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE