Χαμηλώνετε το ραδιόφωνο για να παρκάρετε; Αυτός είναι ο λόγος

Χαμηλώνετε το ραδιόφωνο για να παρκάρετε; Αυτός είναι ο λόγος

Σχεδόν όλοι οι οδηγοί όταν προσπαθούν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους χαμηλώνουν πρώτα την ένταση στο ραδιόφωνο.

Φυσικά η κίνηση αυτή γεννά ερωτήματα, καθώς κανείς δεν παρκάρει με την ακοή. 

Ωστόσο σε έρευνα σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ο Steven Yantis, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογικών και Εγκεφαλικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, είχε να πει τα εξής: «Το να κατευθύνετε την προσοχή σας για να ακούτε αυτό που σας λένε στο τηλέφωνο, ουσιαστικά 'κλείνει' την είσοδο άλλων ερεθισμάτων στο οπτικοακουστικό τμήμα του εγκεφάλου. Τα στοιχεία που έχουμε τώρα δείχνουν σαφώς ότι η προσοχή περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό».

Ο δρ Yantis αναφέρεται κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όταν ο οδηγός ακούει ραδιόφωνο και θέλει να παρκάρει. Ετσι σύμφωνα με τους ειδικούς, ασυναίσθητα, ο εγκέφαλος ζητάει από το σώμα να αποκλείσει το ένα από τα άλλα ερεθίσματα για να έχει επαρκή επεξεργαστική δύναμη να εκτελέσει τη νέα δραστηριότητα. Και το πιο εύκολο ερέθισμα για να αποκλείσει εκείνη τη στιγμή, είναι ο ήχος δηλαδή το ραδιόφωνο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει αν ο οδηγός μιλάει στο κινητό. Χαρακτηριστική είναι φράση που λίγο πολύ όλοι έχουν πει «σε κλείνω για να παρκάρω».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE