Νέα σύλληψη ισλαμιστή τρομοκράτη στη Γερμανία

Νέα σύλληψη ισλαμιστή τρομοκράτη στη Γερμανία

Ειδικές μονάδες της γερμανικής αστυνομίας εισέβαλαν την Τρίτη 19/11 σε διαμέρισμα του Βερολίνου και συνέλαβαν 26χρονο Σύρο με την κατηγορία πως προετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο κατηγορούμενος είχε προβεί τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο, σε αγορές χημικών, με τα οποία και σχεδίαζε να κατασκευάσει την ισχυρή εκρηκτική ουσία TATP.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, με σκοπό τη δολοφονία και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

Ο 26χρονος είχε επαφές στο διαδίκτυο με άλλους ισλαμιστές, καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και την αγορά πυροβόλων όπλων.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο Σύρος που συνελήφθη εργάζονταν ως καθαριστής σε δημοτικό σχολείο της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο απασχολούνταν στο μουσείο Bodhe του Βερολίνου, που φιλοξενεί από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βυζαντινών αρχαιοτήτων στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE