Ανοίγει ο δρόμος για υπερψήφιση της Κομισιόν στις 27 Νοεμβρίου από το ΕΚ

Ανοίγει ο δρόμος για υπερψήφιση της Κομισιόν στις 27 Νοεμβρίου από το ΕΚ

Οι τρεις υποψήφιοι Επίτροποι, Γαλλίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας, φαίνεται τελικά πως έχουν συγκεντρώσει την υποστήριξη των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το διορισμό τους στην επόμενη Κομισιόν  της Φον Ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, μετά τις επιτυχείς ακροάσεις των υποψηφίων Γαλλίας και Ρουμανίας, η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ανακοίνωσε πως θα στηρίξει και τον Ούγγρο υποψήφιο, διευκρινίζοντας ότι η υπερψήφιση "δεν αποτελεί λευκή επιταγή".

Συμφώνως προς το τυπικό, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τη διάσκεψη των Προέδρων στις 21 Νοεμβρίου και η Κομισιόν θα πρέπει να ψηφιστεί ως σύνολο στις 27 Νοεμβρίου στην ολομέλεια, ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά που σάρωσε την ορεινή περιοχή της Λεμεσού, νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στην κοινότητα του Ομόδους, βάζοντας ξανά σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις.