Του Στέλιου Στυλιανού
Πρόκειται για τον κύριο Μ. ο οποίος λόγω κάποιων προβλημάτων δεν μπορεί να εργαστεί, ενώ έχει αποταθεί στο αρμόδιο υπουργείο, υποβάλλοντας αίτηση για το Ελάχιστον Εγγυημένο Εισόδημα από τον Ιούλιο χωρίς να έχει λάβει, 120 μέρες μετά, καμία απάντηση.
Η αδελφή του επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας, ξεσπώντας για τη στάση των αρμοδίων υπηρεσιών, εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία της γύρω από την ζωή του αδελφού της. «Αν πεθάνω εγώ, τι θα απογίνει» είναι η σκέψη που βασανίζει την 57χρονη αδελφή του που όπως καταγγέλλει είχε υποβάλει αίτηση (για ΕΕΕ) για τον αδελφό της που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και πριν αρκετό καιρό αλλά απορρίφθηκε, γιατί εντόπισαν πως ο 56χρονος είχε κερδίζει ένα ποσό πριν κάμποσα χρόνια στο λαχείο (γύρω στις 30.000 ευρώ) λεφτά όμως που πλέον δεν υπάρχουν, καθώς ένα μεγάλο μέρος αυτού είχε διατεθεί στη νοσηλεία του πατέρα τους, που αργότερα έφυγε από τη ζωή.
Πλέον ο 56χρονος εξαρτάται πλήρως από την αδελφή του, φιλοξενείται στην οικία της, ενώ λόγω του μηδενικού του εισοδήματος για όλες του τις ανάγκες συμβάλλει η ίδια, με όποιο τρόπο μπορεί.
«Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν ζητούμε τίποτα παράλογο, θέλουμε ο αδελφός μου παρά τα προβλήματά του να ζήσει με αξιοπρέπεια» ήταν τα λόγια της 57χρονης.