ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΤΡΙΜΕΡΗΣ: Την οργή του ΠτΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για τους όρους

ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΤΡΙΜΕΡΗΣ: Την οργή του ΠτΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για τους όρους

Την οργίλη αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι "η Τουρκία δεν σκέφτεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους παρόντες όρους για το Κυπριακό και πως αν θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία πρέπει να αρθούν οι ασάφειες για την πολιτική ισότητα".

Σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε "με θλίβουν ιδιαίτερα οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, που στην ουσία δίνουν μήνυμα πως η τουρκική πλευρά δεν επιστρέφει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων εάν δεν ικανοποιηθούν οι αξιώσεις που προβάλλει". 

Τόνισε επίσης: Θέλω να καταστήσω σαφές ότι κάτω από απειλές και όρους που θέτει η Τουρκία, όχι μόνο δεν δημιουργείται το απαραίτητο θετικό κλίμα, αλλά μολύνεται και η προσπάθεια που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας.

Πρόσθεσε "θέλω να επαναλάβω την αποφασιστικότητα μου, κατά την τριμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ να επαναλάβω την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνομολόγηση Όρων Αναφοράς, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ενός δημιουργικού διαλόγου ούτως ώστε να καταλήξουμε σε μια πραγματικά λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, μέσα στα πλασια των ψηφισμάτων των ΗΕ, μακριά από εγγυητές, παρουσία ξένων στρατευμάτων και τις όποιες εξαρτήσεις.  Στόχος μας ήταν και παραμένει η δημιουργία ενός πλήρως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, με πλήρη κατοχύρωση του συνόλου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στη βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ, της οποίας είναι και θα παραμείνει μέλος η Κύπρος".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE