Περί τα τέσσερα εκτάρια βλάστησης έκαψε φωτιά στην επαρχία Λεμεσού

Περί τα τέσσερα εκτάρια βλάστησης έκαψε φωτιά στην επαρχία Λεμεσού

Υπό έλεγχο τέθηκε την Κυριακή 18/11, το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Βάσας Κοιλανίου, Ομόδους και Ποταμιού, καίγοντας τέσσερα εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστη αποθήκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17:00, σε δύσβατη περιοχή, και για την κατάσβεση της εργάστηκαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα της υπηρεσίας, δυο του Τμήματος Δασών και ένα του Ταμείου Θήρας.

Η φωτιά έκαψε περίπου τέσσερα εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων, ενώ μια αποθήκη υπέστη εκτεταμένες ζημιές μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Γύρω στις 21:00 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν στην περιοχή δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση του ενδεχόμενου αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, νωρίς το πρωί αναμενόταν να ενεργοποιηθούν τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας για "ρίψεις ασφαλείας".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Τα πλοία πρέπει να απολαμβάνουν δικαίωμα διέλευσης μέσω του Στενών του Ορμούζ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως αποτυπώνεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ανέφερε η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Γαβριέλλα Μιχαηλίδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE