Περί τα τέσσερα εκτάρια βλάστησης έκαψε φωτιά στην επαρχία Λεμεσού

Περί τα τέσσερα εκτάρια βλάστησης έκαψε φωτιά στην επαρχία Λεμεσού

Υπό έλεγχο τέθηκε την Κυριακή 18/11, το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Βάσας Κοιλανίου, Ομόδους και Ποταμιού, καίγοντας τέσσερα εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστη αποθήκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17:00, σε δύσβατη περιοχή, και για την κατάσβεση της εργάστηκαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα της υπηρεσίας, δυο του Τμήματος Δασών και ένα του Ταμείου Θήρας.

Η φωτιά έκαψε περίπου τέσσερα εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων, ενώ μια αποθήκη υπέστη εκτεταμένες ζημιές μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Γύρω στις 21:00 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν στην περιοχή δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση του ενδεχόμενου αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, νωρίς το πρωί αναμενόταν να ενεργοποιηθούν τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας για "ρίψεις ασφαλείας".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE