Συλλούρης: Στη Γενεύη για Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Συλλούρης: Στη Γενεύη για Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, αναχωρεί την Κυριακή (17/11) για τη Γενεύη, όπου θα συμμετάσχει, στις 18 και 19 Νοεμβρίου στη Δεύτερη Προπαρασκευαστική Συνάντηση για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, τον Αύγουστο 2020.
 

Στη Συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, θα συμμετάσχουν Πρόεδροι Κοινοβουλίων από δεκατέσσερις χώρες. Αναμένεται να αποφασιστεί το γενικό θέμα που θα απασχολήσει την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, προς περαιτέρω ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διάστασης της παγκόσμιας διακυβέρνησης, στη βάση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων τεσσάρων Διασκέψεων.

Θα συζητηθούν επίσης τρόποι σύνδεσης του γενικού θέματος με την 75η Επετειακή Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών το 2020. Τη Συνάντηση θα απασχολήσουν και άλλα θέματα που άπτονται του πολιτικού έργου της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης ανεξάρτητης αξιολόγησης.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE