Αννίτα Δημητρίου: Συμμετέχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ Γυναικών Ηγετών

Αννίτα Δημητρίου:  Συμμετέχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ Γυναικών Ηγετών

Η Βουλευτής Αννίτα Δημητρίου, Πρέσβης του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναχωρεί την Κυριακή (17/11) για το Ρέικιαβικ, όπου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ Γυναικών Ηγετών.

 

Το Φόρουμ, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν από 18 μέχρι 20 Νοεμβρίου 2019, συνδιοργανώνεται από την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Ισλανδίας και το Δίκτυο Γυναικών Πολιτικών Ηγετών.
 
Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες τον 21ο αιώνα, οι τρόποι εξάλειψης του χάσματος αμοιβών, τα εμπόδια που αναφύονται, καθώς και καλές πρακτικές στήριξης της γυναικείας σταδιοδρομίας, η αποτίμηση της επιτευχθείσας προόδου στο πλαίσιο της 25ης επετείου υιοθέτησης της Διακήρυξης και της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου, καθώς και η συμβολή της ψηφιακής επανάστασης στη διευκόλυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Τα μέλη των εθνικών κοινοβουλίων θα απευθύνουν δήλωση, απαντώντας στην έκκληση του ΟΗΕ για δράσεις προώθησης της ισότητας στο πλαίσιο του νομοθετικού τους έργου και  του κοινοβουλευτικού ελέγχου.    
 
Το Φόρουμ θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, η Πρωθυπουργός της Ισλανδίας Katrín Jakobsdóttir και ο Πρόεδρος του ισλανδικού κοινοβουλίου, Steingrímur J. Sigfússon.  

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην καρδιά της διαίρεσης: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν περπάτησε στην Πράσινη Γραμμή

Στην καρδιά της διαίρεσης: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν περπάτησε στην Πράσινη Γραμμή

Κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής στη Λευκωσία, περιηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.