ΚΥΠΡΟΣ: Το Υπουργικό αποφάσισε την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου δώρου προς τις ευάλωτες ομάδες

ΚΥΠΡΟΣ: Το Υπουργικό αποφάσισε την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου δώρου προς τις ευάλωτες ομάδες

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου δώρου προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κα Αιμιλιανίδου είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο «αποφάσισε την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου δώρου στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Πρόσθεσε ότι «η δαπάνη για το χριστουγεννιάτικο δώρο θα ανέλθει περίπου στα 18 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στους δικαιούχους του ΕΕΕ, που θα λάβουν το 80% του επιδόματος που λαμβάνει κάποιος είτε είναι μόνος είτε ως οικογένεια.

Αφορά επίσης στους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, τους χαμηλοσυνταξιούχους, εκείνους δηλαδή που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή. Θα λάβουν όσο επίδομα λαμβάνουν στη μικρή επιταγή, αλλά έχει τεθεί ότι ουδείς θα λάβει κάτω από 100 ευρώ. Επιπρόσθετα, αφορά στους εγκλωβισμένους και τα παιδιά που φοιτούν σε νηπιαγωγεία, σχολεία στο Ριζοκάρπασο.

Επίσης, έχει ληφθεί απόφαση όπως οι πολύτεκνες μάνες – είναι γνωστό ότι έχει επανέλθει μερικώς το επίδομα πολύτεκνης μάνας – λάβουν ως χριστουγεννιάτικο δώρο 100 ευρώ».

Είπε ακόμη ότι «το χριστουγεννιάτικο δώρο θα δοθεί πολύ έγκαιρα, πριν τα Χριστούγεννα, κατανοώντας τις αυξημένες δαπάνες που υπάρχουν τις μέρες τον εορτών». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE