KATEXOMENA: Δεν σταμάτησε τα «πανηγύρια» ούτε η έντονη βροχόπτωση - Διέκοψε την ομιλία του ο Ακιντζί - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

KATEXOMENA: Δεν σταμάτησε τα «πανηγύρια» ούτε η έντονη βροχόπτωση - Διέκοψε την ομιλία του ο Ακιντζί - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υπό έντονη βροχή διεξήχθη στα κατεχόμενα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στην οποία ο Μουσταφά Ακιντζί, ως Τ/ ηγέτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πολιτικό αυτοκίνητο αντίκα, τύπου Κάντιλακ, και χαιρέτισε τον κόσμο.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως και ο ίδιος πέρυσι, ο εκάστοτε Τ/κ ηγέτης, διασχίζει την λεωφόρο όπου γίνεται η παρέλαση σε στρατιωτικό όχημα, τύπου τζιπ.

Η παρέλαση έγινε υπό έντονη βροχή και αυτό ήταν η αιτία που όταν ήρθε η σειρά του κ. Ακιντζί να μιλήσει, διέκοψε την ομιλία του στη μέση λέγοντας ότι είχε διανεμηθεί ήδη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και δεν ήθελε να αφήσει κι άλλο υπό βροχή τους μαθητές και τους στρατιώτες που περίμεναν.

Κατέβηκε από το βήμα χειροκροτούμενος.

Προηγουμένως είναι μιλήσει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος ολοκλήρωσε την δική του ομιλία κανονικά.

Και φέτος η παρέλαση ξεκίνησε με την μονάδα Μεχτεράν των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (οθωμανική στρατιωτική μπάντα) ενώ φέτος παρέλασε μια ακόμη οθωμανική ομάδα του τουρκικού στρατού, με σπαθιά και ασπίδες.



Πρώτοι πέρασαν οι μαθητές διαφόρων βαθμίδων και μετά μονάδες των «δυνάμεων ασφαλείας», της «πυροσβεστικής», της «αστυνομίας», της «πολιτικής άμυνας», τανκ και άλλα οχήματα, κλασικά παλιά αυτοκίνητα.

Γύρω στις 11.30 του χώρου της παρέλασης υπερίπταντο δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, ενώ φέτος δεν πέταξαν τουρκικά F 16 της ομάδας επιδείξεων Solo Türk της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

'Εμπρακτη πράξη αλληλεγγύης η συνδρομή προς Κύπρο και η αλληλεγγύη τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE