Στα κατεχόμενα για «πανηγύρια» ο Τούρκος αντιπρόεδρος – Δεν βλέπει Ακιντζί

Στα κατεχόμενα για «πανηγύρια» ο Τούρκος αντιπρόεδρος – Δεν βλέπει Ακιντζί

«Πανηγύρια» για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στήνουν την Πέμπτη (15/11) στα κατεχόμενα.

Τα «πανηγύρια» στήνονται στην παρουσία του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι.

Όπως μεταδίδεται, ο Οκτάι, αναμένεται να συναντηθεί με τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ και όχι με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Θυμίζουμε ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο μήνυμά του για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο «λαοί» που διαφυλάττουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και έχουν το δικαίωμα να διοικούν τον εαυτό τους και να ζουν σε ευημερία και ασφάλεια.  

Επιπλέον, ο κ. Ακιντζί, στην ίδια διακήρυξη αναφέρει ότι είναι εφικτό και υποχρεωτικό να εξευρεθεί μια μόνιμη και δίκαιη, ειρηνική λύση με διαπραγματεύσεις σε επίπεδο δύο ίσων λαών, κατά την έκφρασή του. 

Για την τριμερή συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Γκουτέρες, σημείωσε, ότι θα προσέλθει με πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για να ανοίξουν το δρόμο σε ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE