ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογαν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα Τ/Κ στην Αν. Μεσόγειο

Ερντογαν:  Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα Τ/Κ στην Αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν τα δικαιώματα επί των Τ/Κ, αναφέρει σε μήνυμά του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι ‘όπως εξαλείψαμε τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τ/Κ στο παρελθόν και από δω και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα με τον ίδιο τρόπο”.

Στο μήνυμά του για την 36η επέτειο του ψευδοκράτους, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι “δυστυχώς οι προσπάθειες που για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη πολιτική λύση του Κυπριακού δεν είχαν ανταπόκριση στον νότο της Κύπρου”.

“Η Ε/κ πλευρά δεν προσέγγισε τον διαμοιρασμό στη βάση της πολιτικής ισότητας με τον ‘Τ/κ λαό’ και οι προσπάθειες για λύση συνεχώς αποτυγχάνουν. Η απομόνωση των Τ/Κ οι οποίοι μέχρι σήμερα κατέβαλαν προσπάθειες για την διευκόλυνση της πολιτικής λύσης συνεχίζεται επίμονα”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 


Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσουν να είναι κοντά στην υπόθεση της Κύπρου και τους Τ/Κ, προσθέτοντας ότι θα επιδείξουν κάθε προσπάθεια για να κυματίζει “περήφανα η σημαία της ‘τδβκ’ στις θάλασσες και τους ουρανούς όπως και στη στεριά¨.

“Ιδιαίτερα στη ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τ/Κ επί των υδρογονανθράκων. Όπως εξαλείψαμε τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τ/Κ στο παρελθόν και από δω και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα με τον ίδιο τρόπο”, αναφέρει.

 Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top