Περσεφόνη Παπαδοπούλου – Η Κύπρια φεμινίστρια από την Πάφο

Περσεφόνη Παπαδοπούλου – Η Κύπρια φεμινίστρια από την Πάφο

Ήταν 14 Νοεμβρίου 1913, όταν το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Εστιάδες» έκανε την εμφάνισή του στην Αμμόχωστο. Χαρακτηρίστηκε ως μία «ωραία και ηρωική προσπάθεια, κάτι σαν επαναστατικό κίνημα», το πρωτοποριακό αυτό έντυπο, που στόχο είχε τη δημιουργία ενός πνευματικού κύκλου των γυναικών της Κύπρου και τη σύνδεσή τους με το φεμινιστικό κίνημα της Ελλάδας.

Η αρχισυντάκτρια και εκδότρια της εφημερίδας, δεν ήταν μία απλή γυναίκα: ήταν η Περσεφόνη Παπαδοπούλου.

Ένα πνεύμα ανήσυχο, φιλοπρόοδο, πρωτοποριακό που συνέδεσε το όνομά της με την πρώιμη εμφάνιση των φεμινιστικών ιδεών στην Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE