Πνευμονολογική Εταιρεία: Ενημέρωση για τη σημασία της προστασίας από γρίπη και πνευμονία μέσω του εμβολιασμού

Πνευμονολογική Εταιρεία: Ενημέρωση για τη σημασία της προστασίας από γρίπη και πνευμονία μέσω του εμβολιασμού

Καμπάνια υπό τον τίτλο «Η ασπίδα σου το εμβόλιο σου» διοργανώνει η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου, η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού, για τη σημασία της προστασίας από τη γρίπη και την πνευμονία μέσω του εμβολιασμού.


Σε ανακοίνωσή της η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει ότι η καμπάνια παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία τονίστηκε η σημασία του εμβολιασμού, ο οποίος έχει ως στόχο την επέκταση της προστασίας σε περισσότερους ανθρώπους.

Επισημάνθηκε δε η αναγκαιότητα για εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, όπως τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, και γενικότερα τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Για την προστασία από τη γρίπη, αναφέρθηκε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο της μείωσης των επιπτώσεων της στην κοινότητα, γι’ αυτό και συστήνεται να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
 
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν περιέχει κανένα ζωντανό ιό, γι’ αυτό και η γρίπη είναι αδύνατο να μεταδοθεί μέσω του εμβολίου στα άτομα που εμβολιάζονται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE