ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χθεσινή κλοπή υπεραγοράς στη Λάρνακα: Οκταήμερη κράτηση σε δύο άτομα

Χθεσινή κλοπή υπεραγοράς στη Λάρνακα: Οκταήμερη κράτηση σε δύο άτομα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 31 και 30 χρόνων από τη Γεωργία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλης ληστείας και επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο χθες γύρω στις 8 βράδυ ενώ υπάλληλος στην υπεραγορά «Στέλιος» στα Λιβάδια κατευθυνόταν από λυόμενο υποκατάστημα της υπεραγοράς προς την κύρια είσοδο της, κρατώντας συρτάρι ταμειακής μηχανής με το ποσό των 2,750 ευρώ, δέχθηκε επίθεση στο πίσω μέρος της κεφαλής του με σιδερένιο λοστό από τον 31χρονο. Από το κτύπημα ο υπάλληλος έπεσε στο έδαφος και ο δράστης κατάφερε να πάρει το ταμείο με τα χρήματα.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο που βρισκόταν κοντά στο χώρο. Ωστόσο πολίτης μαζί με τον υπάλληλο καταδίωξαν τον 31χρονο και προσπαθώντας να τον εμποδίσουν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο, ο δράστης κτύπησε στο χέρι τον πολίτη με τον σιδερένιο λοστό που κρατούσε. Ο 31χρονος διέφυγε τελικά πεζός ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και εγκατέλειψε τη σκηνή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 31χρονος κατευθύνθηκε προς τον Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων, ωστόσο άλλοι πολίτες που βρίσκονταν στη περιοχή τον καταδίωξαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης επιτέθηκε και κτύπησε με το σιδερένιο λοστό που κρατούσε, ένα από τους πολίτες σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Αστυνομικοί που μετέβησαν στη σκηνή παρέλαβαν τον 31χρονο και δίπλα του εντοπίστηκαν ένας σιδερένιος λοστός και το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, τα οποία όπως ανέφεραν οι πολίτες βρίσκονταν σκορπισμένα σε διάφορα σημεία του δρόμου που ακολούθησε ο δράστης. Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 31χρονο εντοπίστηκαν επίσης το ποσό των 15 ευρώ και ένα γάντι χειρός τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Από έρευνες που έγιναν στην περιοχή, η Αστυνομία εντόπισε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής που άρπαξε ο δράστης και το χρηματικό ποσό των 1680 ευρώ.  Ο δράστης προέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας σε θεληματική κατάθεση και παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων κατονομάζοντας ως συνεργό του τον οδηγό του αυτοκινήτου με το οποίο πήγαν στην υπεραγορά και τον ανέμενε για να φύγουν.

Τόσο ο υπάλληλος της υπεραγοράς, όσο και οι δύο πολίτες που καταδίωξαν τον 31χρονο μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες απολύθηκαν. Οι τρεις έφεραν εκδορές και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος τους.

Μετά την παραδοχή του 31χρονου, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας μετέβησαν στο σπίτι του 30χρονου στα Λατσιά τον οποίο και συνέλαβαν με βάση δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Ανακρινόμενος προφορικά ο 30χρονος είπε ότι βρισκόταν στην Λάρνακα, ότι γνωρίζει τον 31χρονο με τον οποίο έχουν φιλικές σχέσεις, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Ζητώντας την κράτηση των δύο υπόπτων για οκτώ ημέρες ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι μεταξύ άλλων αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από άτομα που καταδίωξαν το δράστη και αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τη σκηνή του εγκλήματος, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο υπόπτων και υπαλλήλους της υπεραγοράς ενώ θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις τα τεκμήρια που έχουν παραληφθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top