ΚΥΠΡΟΣ

Είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο, μένει στο ΑΠΟΕΛ ο Μαντούκα

Είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο, μένει στο ΑΠΟΕΛ ο Μαντούκα

Την απόφαση του να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα και τη συμφωνία του με το ΑΠΟΕΛ για να αναλάβει το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου στην ομάδα ανακοίνωσε ο Γκουστάβο Μαντούκα σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στον Αρχάγγελο.

Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ  Πρόδρομος Πετρίδης και ο προπονητής της ομάδας Τόρστεν Φινκ που αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στον Βραζιλιάνο.

 «Σήμερα είναι σημαντική μέρα για μένα. Επίσης μια χαρούμενη μέρα», ήταν τα πρώτα λόγια του Μαντούκα και συμπλήρωσε τα εξής: «Τους τελευταίους τρεις μήνες ήμουν εκτός αγωνιστικής δράσης και συνέβησαν πολλά πράγματα και με πολλούς ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Έκρινα καλύτερο να κλείσω την καριέρα μου μετά από 17 χρόνια από τον Μάρτιο του 1998. Είναι ο καιρός να σταματήσω και να αρχίσω κάτι άλλο. Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός που με οδηγεί σε αυτή την απόφαση γιατί νιώθω ότι θα μπορούσα για ακόμα 1-2 χρόνια να παίξω αλλά τα πάντα στην ζωή έχουν την σωστή τους στιγμή. Όπως κάθε φορά που συζητούσα την πρόταση κάθε ομάδας για να πάω πάντα προσεύχομαι και ευχαριστώ τον Θεό γιατί πάντοτε έπαιρνα σωστές αποφάσεις και το ίδιο συναίσθημα νιώθω τώρα και είμαι ευτυχισμένος. Είμαι ικανοποιημένος και περήφανος γι αυτά που έχω πετύχει, έχω μόνο καλές αναμνήσεις και σήμερα νιώθω ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα μέχρι σήμερα έδωσα το καλύτερο σε όλες τις ομάδες που έπαιξα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, την σύζυγο μου, τον γιό μου, την κόρη μου, τους γονείς που με στήριξαν και όλη την οικογένεια μου. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες από τις οποίες έχω περάσει σε Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρο στο ΑΠΟΕΛ. Όλες οι ομάδες θα είναι στην καρδιά μου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του ΑΠΟΕΛ γιατί από την πρώτη μέρα που ήρθα ένιωθα μια ξεχωριστή αγάπη. Δημιουργήθηκε μια ξεχωριστή σχέση και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την στήριξη. Όπως είπα ξανά το ΑΠΟΕΛ είναι το σπίτι μου, νιώθω πολύ άνετα εδώ, έχουμε έναν πολύ καλό πρόεδρο, έχω πολλούς φίλους εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για την συνεργασία τα τελευταία πέντε χρόνια. Θέλω να απολογηθώ σε όλους όσους θα απογοητεύσω με την απόφαση μου. Θα συνεχίσω να δίνω τα πάντα σε αυτή την ομάδα».

Για την ανάληψη του πόστου του διευθυντή ποδοσφαίρου είπε: «Είμαι περήφανος για τη νέα θέση που μου δίνεται. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και ελπίζω να συνεχίσω να βοηθώ το ΑΠΟΕΛ όπως έκανα μέχρι σήμερα. Το μοναδικό πράγμα που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχώς καθημερινά να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, να τιμήσω την εμπιστοσύνη που έδειξαν όλοι και αν δουλεύω με εντιμότητα».

Για το ποια ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή του στο ΑΠΟΕΛ:
«Είχα πολλές καλές στιγμές στο ΑΠΟΕΛ. Από την πρώτη χρονιά μέχρι τώρα. Αν έπρεπε να επιλέξω μια διαλέγω το παιχνίδι με την Λιόν. Σκόραρα και περάσαμε στα προημιτελικά. Ήταν το πιο σημαντικό γκολ που έχω πετύχει».

Για το αν ποιο είναι το πιο δύσκολο να γίνει κάποιος πετυχημένος ποδοσφαιριστής ή σωστός άνθρωπος:

«Και τα δύο. Νομίζω τα πήγα καλά και ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος, θα μπορούσα φυσικά και καλύτερα. Αλλά είναι και τα δύο πολύ δύσκολα. Βλέπουμε στο ποδόσφαιρο πολύ πετυχημένους ποδοσφαιριστές αλλά όχι σωστούς ως ανθρώπους».   
Για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον τραυματισμό του και για το γεγονός ότι δήλωσε ότι δεν κρατά κακία στον ποδοσφαιριστή που τον τραυμάτισε:

«Φυσικά, όπως έχω πει σε άλλες συνεντεύξεις ξέρω πόσο δύσκολο είναι να συγκρατήσεις τα συναισθήματά σου στο γήπεδο γιατί το ποδόσφαιρο κινείται πολύ στη σφαίρα των συναισθημάτων μας. Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου. Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω; Με πήρε τηλέφωνο, απολογήθηκε, δεν είμαι από τους ανθρώπους που κρατώ κακία. Ότι έγινε έγινε. Μου αρέσει να βλέπω μπροστά».  
Για το πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση:

«Πάντα λέω πως όταν παίζεις και είσαι σε καλή κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τέτοια απόφαση και να κατανοήσεις την κατάλληλη στιγμή. Αλλά πάντα είχα την επιθυμία να σταματήσω σε μια καλή στιγμή στην καριέρα μου. Πριν τον τραυματισμό σκεφτόμουν να συνεχίσω αλλά αυτούς τους τρεις μήνες σκέφτηκα πολύ και είμαι πολύ ασφαλής και σίγουρος για την απόφασή μου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης είπε:

«Τον Μαντούκα τον υπολογίζαμε και τον υπολογίζαμε. Αν θυμάστε τον Ιανουάριο περιμέναμε και πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να επανέλθει στην αγωνιστική δράση και να βοηθήσει την ομάδα. Δυστυχώς το τραύμα του παρέτεινε την χρονική περίοδο που θα ήταν εκτός και ο ίδιος προβληματίστηκε πόσο σωστά θα ήταν να τερματίσει την καριέρα του. Χωρίς δεύτερη σκέψη όλοι μαζί στην διοίκηση σκεφτήκαμε την αξιοποίηση του ανθρώπου Μαντούκα και μετά των ικανοτήτων του. Είναι υπόδειγμα ανθρώπου, ποδοσφαιριστή και επαγγελματία και ελπίζω ότι στο νέο του πόστο στα football Director να συνεχίσει το ίδιο Είναι ένα νέο πόστο και για τον ίδιο και για το ΑΠΟΕΛ, πιστεύουμε στις ικανότητες και στον άνθρωπο Μαντούκα, αγαπήθηκε από τον κόσμο, αγάπησε τον κόσμο, χαίρει εκτίμηση και από κόσμο άλλων ομάδων. Σήμερα θα ανακοινωθεί αυτό και στους υπόλοιπους παίκτες, του ευχόμαστε ότι καλύτερο, υγεία και θα είμαστε δίπλα του μαζί με τον κ. Φινκ να τον στηρίξουμε για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί. Άρχισε ήδη ο προγραμματισμός, χρειάζεται να οργανωθούμε σε όλους τους τομείς και η εμπειρία του Μαντούκα θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε αυτούς του στόχους. Κάναμε καινούριο συμβόλαιο με τον Γκουστάβο για δυο χρόνια και ελπίζω ότι με τον κ. Φινκ θα έχουν άριστη συνεργασία και θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς με ομάδες του εξωτερικού τις διασυνδέσεις μας για να λειτουργούμε σε επίπεδα οικονομικά και αγωνιστικά όσο πιο επαγγελματικά γίνεται».

Τον λόγο πήρε και ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Τόρστεν Φινκ που είπε: «Πρώτα από όλα χάνουμε έναν πολύ μεγάλο παίκτη που έδωσε πάρα πολλά σε αυτή την ομάδα. Όταν ένας παίκτης είναι τραυματίας και νιώθει πως σε αυτή την ηλικία δεν θα μπορέσει να επανέλθει, πρέπει να αποδεκτούμε πως τελειώνει την καριέρα του. Δείχνει όμως και το μεγαλείο αυτού του σωματείου, γιατί δεν σκέφτεται προσωρινά αλλά μακροπρόθεσμα. Παραμένει στην ομάδα ένας ποδοσφαιριστής με πάρα πολύ καλό χαρακτήρα και μεγάλη αξία ποδοσφαιρική. Συνδέεται ο Γκουστάβο με το ΑΠΟΕΛ. Για μένα είναι δυσάρεστο που δεν μπορώ να προπονώ αυτόν τον παίκτη. Είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα. Μια προσωπικότητα που είναι πολύ κοντά στην ομάδα και καταλαβαίνει πολύ από ποδόσφαιρο, αυτό είναι που χρειάζεται. Για αυτό είμαι χαρούμενος που τον κρατήσαμε για το μέλλον. Χαίρομαι για τη μελλοντική συνεργασία με τον Γκουστάβο».
Αναφερόμενος στη συνεργασία με τον κ. Φινκ ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ είπε:

«Με τον κ. Φινκ δεν θα συζητήσουμε τίποτα, είναι συμφωνημένη και η επόμενη χρονιά, φτάνει οι δυο πλευρές στο τέλος της χρονιάς να υπογράψουν το συμβόλαιο. Ήδη έχει προτάσεις αλλά ο ίδιος θέλει να μείνει στο ΑΠΟΕΛ, φτάνει να αξιολογήσουμε την δουλειά του. Στο ποδόσφαιρο αλλάζουν πολλά από μέρα σε μέρα, σήμερα είσαι παντρεμένος και αύριο ελέυθερος, αλλά δεν νομίζω να προκύψουν προβλήματα. Θέλουμε να μείνει, η δουλειά του φάνηκε, βλέπουμε την ομάδα να βελτιώνεται και είναι μια ομάδα που δεν την έχτισε ο ίδιος».       Από την πλευρά του ο Τόρστεν Φίνκ ολοκλήρωσε τη δική του τοποθέτηση τονίζοντας τα πιο κάτω:

Ο Φινκ για την συνεργασία:
«Πρώτα να γίνουμε πρωταθλητές και μετά θα δούμε παρακάτω. Δεν έχω διάθεση να αφήσω σε κανένα όλη αυτή τη δουλειά που έγινε».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top