Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας Ιράν: Εχουμε τη δυνατότητα να εμπλουτίζουμε ουράνιο έως 60%

Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας Ιράν: Εχουμε τη δυνατότητα να εμπλουτίζουμε ουράνιο έως 60%

 Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίζει ουράνιο έως 60%, έγινε σήμερα γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν (AEOI), ένα ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται για τις περισσότερες πολιτικές χρήσεις, που, όμως, απέχει από το 90% που χρειάζεται για να φτιαχτούν καύσιμα για πυρηνική βόμβα.

"Ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να παράγει 5%, 20% και 60% και έχει αυτήν την ικανότητα" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Μπεχρούζ Καμαλβαντί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πυρηνικό εργοστάσιο Φορντό, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRIB.

"Αυτή τη στιγμή, η ανάγκη βρίσκεται στο 5%" προσέθεσε. Το Ιράν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επαναλαμβάνει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου στις υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό, σηματοδοτώντας την τέταρτη φάση του σχεδίου αποδέσμευσης του Ιράν από τους περιορισμούς που του θέτει η συμφωνία αυτή, που υπεγράφη το 2015, σε απάντηση στη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή.

Επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) θα επισκεφθούν το Φορντό αύριο, είπε ο Καμαλβαντί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

Live: Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

Νέα επίθεση σε εξέλιξη, καθώς το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους προς το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών ιρανικών μέσων ενημέρωσης. Νωρίτερα, το Ισραήλ έχει πλήξει την Τεχεράνη. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν ότι έχουν εκτοξευθεί βαλλιστικοί πύραυλοι προς το Ισραήλ, όπου ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: