ΕΛΛΑΔΑ

Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία των Πολυτεχνείων, των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών

Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία των Πολυτεχνείων, των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών

Με διάταξη την οποία σκέφτεται να συμπεριλάβει ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος, σε πολυνομοσχέδιο για την παιδεία τις επόμενες μέρες, τα πτυχία των Πολυτεχνείων, των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών θα ισοδυναμούν με μάστερ!

Αυτό θα ισχύσει, σε περίπτωση που περάσει η διάταξη που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, και αφού οι φοιτητές ολοκληρώσουν ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές.

Για το θέμα είχε συνάντηση προ ημερών, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπάλτας με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Τ. Μοροπούλου.

Ένα πρόβλημα που ενδεχομένως προκύψει από αυτήν την απόφαση είναι οι προβλέψεις της περίφημης συνθήκης της Μπολόνια, καθώς αν προχωρήσει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας τότε τα ελληνικά Πολυτεχνεία θα εισαγάγουν τη μορφή του «απευθείας μεταπτυχιακού», παραβιάζοντας τους προβλεπόμενους τρεις κύκλους σπουδών από τη συγκεκριμένη συνθήκη.

Η αναβάθμιση του πτυχίου αποτελούσε πάγιο αίτημα των Πολυτεχνείων από τις αρχές του ’80. Το αίτημα να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών, το επανέφερε η κ. Μοροπούλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Μονή Αββακούμ: Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για κατάθεση οι μοναχοί

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη



Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνει στις 10.30 η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για την τελευταία συνάντηση-όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής-με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top