Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου «Μέδουσα 9» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση   Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου «Μέδουσα 9» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9», η οποία διεξάγεται στην περιοχή της Κρήτης, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης και ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους για τη συμμετοχή τους, διαπιστώνοντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε χθες τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, όπου συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των τριών χωρών σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό, η έκρυθμη κατάσταση στην Λιβύη και τον Λίβανο.

Στην κοινή τους δήλωση, μετά το τέλος των εργασιών της Τριμερούς, οι Υπουργοί καταδίκασαν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνιστώντας κατάφωρη παραβίαση του διεθνές δικαίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE