Προδρόμου: Η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν επιλήφθηκε ποτέ των προβληματικών πολιτογραφήσεων που η ίδια έκανε

Προδρόμου: Η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν επιλήφθηκε ποτέ των προβληματικών πολιτογραφήσεων που η ίδια έκανε

O ΓΓ του ΑΚΕΛ, με τις δηλώσεις του, "μας υποχρεώνει να επισημάνουμε ότι ηθελημένα αγνοεί πως η Κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για αποστέρηση υπηκοότητας για περιπτώσεις που παρουσίασαν προβλήματα πιθανώς και μετά την απόφαση για πολιτογράφηση, αποφάσεις για τις οποίες σήμερα χρησιμοποιούνται μέσα και εργαλεία που δεν ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν", δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος αναφέρει ότι το σοβαρότερο όμως είναι "ότι ο ίδιος (ο ΓΓ του ΑΚΕΛ) βρίσκεται σε πλήρη ανακολουθία, όταν, επικρίνοντας την Κυβέρνηση διότι παίρνει αποφάσεις σήμερα και όχι ενωρίτερα, αγνοεί ότι ορισμένες από αυτές τις αποφάσεις αφορούν πολιτογραφήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ".

Γιατί δεν σχολιάζει το ότι η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν επιλήφθηκε ούτε ενωρίτερα ούτε αργότερα ποτέ των προβληματικών πολιτογραφήσεων που η ίδια έκανε, διερωτάται ο Εκπρόσωπος.

Επιπλέον, συνεχίζει, "η έκφρασή του ότι η Κυβέρνηση “οπτασιάζεται εχθρούς και συνωμοσίες” ίσως ταιριάζει όταν το ΑΚΕΛ ολημερίς “οπτασιάζεται σκάνδαλα” και αναζητεί εκ του μη όντος αφορμές για να διαβάλει και προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Είναι κατανοητό, συμπληρώνει, "ότι ο κ. Άντρος Κυπριανού προσπαθεί να προβάλει ένα προσωπικό προφίλ “του κατ’εξοχήν αντιπάλου του Προέδρου”, αλλά θα ήταν χρησιμότερο αν μπορούσε να το κάνει με πολιτικές θέσεις και προτάσεις και όχι με απόπειρες προσωπικής διαβολής".

Τέλος, επισημαίνει ο κ. Προδρόμου ότι "αφού δεν λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες που δόθηκαν με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, θα πρέπει να του επισημάνουμε ότι δεν μπορεί να διερωτάται αν το “θέμα κλείνει” με τις σημερινές αποφάσεις, εφόσον αυτού του είδους ο έλεγχος, ο οποίος αξιοποιεί εργαλεία και μέσα που αποκτήθηκαν πρόσφατα και δεν υπήρχαν στο παρελθόν, θα είναι διαρκής. Τόσο για παλαιότερες όσο και για σημερινές ή μελλοντικές αποφάσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE