Κοινωνικό έργο Ομόνοιας – Η ανακύκλωση, τι επιτυγχάνει και ποια υλικά ανακυκλώνουμε

Κοινωνικό έργο Ομόνοιας – Η ανακύκλωση, τι επιτυγχάνει και ποια υλικά ανακυκλώνουμε

Μέσω της ιστοσελίδας της η Ομόνοια αναφέρει…

«Όπως έχουμε ενημερώσει, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας προσφοράς έχουμε λάβει την απόφαση να αφιερώσουμε τον μήνα Νοέμβριο στην ανακύκλωση.

Πέρα από δράσεις, θεωρούμε εξίσου σημαντική την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημαντικότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Αυτή μας η ανάρτηση έχει ακριβώς αυτό τον στόχο.

Τι είναι η ανακύκλωση

Είναι η διαδικασία δημιουργίας νέων προϊόντων από ένα προϊόν που έχει εξυπηρετήσει τον αρχικό του σκοπό. Αυτό το προϊόν ενδεχομένως να μοιάζει άχρηστο, ωστόσο με την ανακύκλωση το επιστρέφουμε στον οικονομικό κύκλο προστατεύοντας το περιβάλλον και εξοικονομώντας πρώτες ύλες και ενέργεια.

Τα οφέλη της ανακύκλωσης

– Προστασία περιβάλλοντος
– Αποφορτίζουμε το περιβάλλον από μεγάλες ποσότητες αποβλήτων
– Εξοικονομούμε πρώτες ύλες και ενέργεια. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η ενέργεια που χρειάζεται για την παραγωγή προϊόντων από πρωτογενείς πρώτες ύλες είναι πολλαπλάσια από αυτήν που χρειάζεται όταν η παραγωγή γίνεται από χρησιμοποιημένα υλικά. Για παράδειγμα για την κατασκευή χαρτιού χρησιμοποιείται ξύλο και για το γυαλί χρειάζεται άμμος, σόδα και άσβεστος.

Μερικά από τα κύρια υλικά που μπορούμε να ανακυκλώσουμε

– Χαρτί
– Γυαλί
– Πλαστικό
– Χαρτόνι
– Μπαταρίες
– Αλουμίνιο
– Φωτιστικά είδη
– Ηλεκτρονικά απόβλητα

Η μεγάλη μας δράση

Υπενθυμίζουμε τη μεγάλη δράση που έχουμε για τον μήνα Νοέμβριο. Στο παιχνίδι μας το ερχόμενο Σάββατο με την ΑΕΛ, θα φιλοξενήσουμε στο ΓΣΠ δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς/συνδέσμους, τον Οργανισμό ΑΦΗΣ Κύπρου που έχει ως στόχο τη συλλογή και τη διαχείριση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών (Φ.Η.Σ. ή μπαταρίες), όπως και το Cans For Kids που συλλέγει τενεκεδάκια και χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση του αλουμινίου για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους παιδικούς θαλάμους στα κυβερνητικά νοσοκομεία. Σας καλούμε όλους όπως φέρετε μαζί σας στο γήπεδο για ανακύκλωση μπαταρίες και τενεκεδάκια! Θα υπάρχουν έξω από τη Δυτική κερκίδα ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τους σκοπούς της ανακύκλωσης».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE