Ολιβέιρα – Ατρόμητος 3-2!

Ολιβέιρα – Ατρόμητος 3-2!

 

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ακριβώς όπως το ήθελε ο Ατρόμητος, ο οποίος είχε και την τύχη με το μέρος του στο γκολ που πέτυχε και με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Η ΑΕΚ άλλωστε ήταν ελάχιστα απειλητική και με προβληματική κυκλοφορία μπάλας, γεγονός που υπήρξε η ξεκάθαρη απόρροια της απουσίας του Μάνταλου από το βασικό σχήμα αλλά και της έλλειψης χημείας ανάμεσα σε Λιβάγια, Βέρντε και Ντέλετιτς που έπαιζαν πίσω από τον Ολιβέιρα.

Ο Ατρόμητος δεν άφησε αναξιοποίητη την κακή εμφάνιση της ΑΕΚ και στο 20′, έπειτα από μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Οικονόμου ανέτρεψε τον Ανδρούτσο μέσα στην περιοχή και το πέναλτι δόθηκε ολόσωστα. Ο Μανούσος εκτέλεσε, ο Τσιντώντας απέκρουσε και στην επαναφορά, ο επιθετικός του Ατρομήτου σκόραρε.

Η ΑΕΚ πίεσε μετά το 0-1 αλλά δεν το έκανε ορθολογικά παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε μια φάση που πρώτα ο Λιβάγια ηττήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μανδά και στη συνέχεια, ο Βέρντε την έστειλε στο δοκάρι. Το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου συνοδεύτηκε από -μάλλον εύλογες- αποδοκιμασίες.

Η Ένωση εμφανίστηκε μεταμορφωμένη στην επανάληψη και από την είσοδο του Μάνταλου και μετά εδραίωσε την κυριαρχία της. Με βάση την εικόνα του ματς η ανατροπή του σκορ ήταν λογική αν και διακατεχόταν από πολύ μεγάλη δόση της τύχης. Και αυτό διότι στη φάση του 1-1, ο Ολιβέιρα έκανε το καλό σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πρώτα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια το κεφάλι του Μανδά για να καταλήξει στα δίχτυα.

Το 2-1 ήρθε από ένα τραγικό λάθος της άμυνας του Ατρομήτου και ειδικά του Μανδά, καθώς στο γύρισμα του Γούτα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε πολύ κακό κοντρόλ με αποτέλεσμα να του κλέψει τη μπάλα ο Ολιβέιρα και να την στείλει στα δίχτυα της κενής εστίας.

Αδικαιολόγητα, η ΑΕΚ επαναπαύτηκε μετά το 2-1 και το πλήρωσε. Ο Ατρόμητος πήρε μέτρα, έβαλε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, πρώτα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Βέλλιο που δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Τσιντώντα και τελικά έφτασε στην ισοφάριση στο 89′ με την κοντινή προβολή του Ανδρούτσου, που έκανε το 2-2. Και εκεί που όλα έδειχναν ψυχρολουσία για την Ένωση, ο Ολιβέιρα έδωσε τη λύση: ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, ο Ολιβέιρα έκανε την προβολή και έγραψε το 3-2!

 

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE