Βανδαλισμοί από διαδηλωτές στα γραφεία του Xinhua στο Χονγκ Κονγκ

Βανδαλισμοί από διαδηλωτές στα γραφεία του Xinhua στο Χονγκ Κονγκ

Τα γραφεία του κρατικού κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua υπέστησαν  μεγάλους βανδαλισμούς από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές το Σάββατο 2/11 στο Χονγκ Κονγκ.  

 
Ήταν η πρώτη φορά που το ειδησεογραφικό πρακτορείο γίνεται στόχος στους πέντε  μήνες κοινωνικών ταραχών που σαρώνουν το ημιαυτόνομο έδαφος.  Διαδηλωτές έσπασαν γυάλινες πόρτες, έριξαν κόκκινη μπογιά στους τοίχους και  έβαλαν φωτιές μέσα στην είσοδο του κτιρίου.  

Στο μεταξύ η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού, δακρυγόνων και πλαστικών  σφαιρών για να διαλύσει τους διαδηλωτές σε πολλές περιοχές της πόλης.   
 
Το Xinhua καταδίκασε τους βανδαλισμούς του γραφείου του στο Χονγκ Κονγκ  από "κακοποιά στοιχεία", όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του.  
 
Εκπρόσωπός του εξέφρασε την έντονη καταδίκη κατά της βάναυσης συμπεριφοράς  "κακοποιών στοιχείων" που κάνουν βανδαλισμούς και βάζουν φωτιά στο κτίριο των  γραφείων στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού.   

 

Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE