Σημείο αναφοράς για τη Λάρνακα η γειτονία των καλλιτεχνών, λέει ο Δήμαρχος

Σημείο αναφοράς για τη Λάρνακα η γειτονία των καλλιτεχνών, λέει ο Δήμαρχος

Την χαρά του για την συγκέντρωση καλλιτεχνών στις οδούς Αγκτενίζ και Μποζγκούρτ της τουρκοκυπριακής συνοικίας της Λάρνακας, μιας περιοχής που έχει μετατραπεί στην γειτονία των καλλιτεχνών, εξέφρασε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,προσθέτοντας ότι το ιδιαίτερο αυτό γνώρισμα  μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη.

 
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Βύρας ανέφερε πως από μόνοι τους διάφοροι καλλιτέχνες και γλύπτες της πόλης έκαναν εκεί τα εργαστήριά τους, με αποτέλεσμα να γίνει η περιοχή ένα κόσμημα, αλλά και ένα πολύ ωραίο αξιοθέατο για την πόλη. 

Το δημοτικό συμβούλιο, εξήγησε ο κ. Βύρας, έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην αναβάθμιση αυτής της γειτονίας με πλακόστρωτα, με ένα θεματικό πάρκο, το οποίο θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εκθέτουν τις δημιουργίες τους οι καλλιτέχνες της πόλης και μένουν στην περιοχή. Έτσι θα σηματοδοτήσουμε ότι σε εκείνη την περιοχή, από την οδό Πιαλέ Πασία, υπάρχει αυτή «η όαση, η πανέμορφη περιοχή της πόλης μας».

Σύντομα, ανέφερε ο δήμαρχος, οι αρχές είναι έτοιμες να βγουν σε προσφορές για τους μελετητές του έργου. «Το συντομότερο δυνατό θα ομορφύνουμε την περιοχή και θα κάνουμε ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας αυτή την γειτονία των καλλιτεχνών, όπως θέλουμε να την ονομάζουμε στη Λάρνακα» κατέληξε.
 
Στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται εννέα εργαστήρια κεραμιστών και άλλων καλλιτεχνών και το έργο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στην τρίτη φάση του προγράμματος αισθητικής αναβάθμισης της Λάρνακας
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά που σάρωσε την ορεινή περιοχή της Λεμεσού, νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στην κοινότητα του Ομόδους, βάζοντας ξανά σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις.